Termeni si conditii

 1. Prevederi generale
 • Site-ul web www.corys.ro este proprietatea S.C. CORYS GROUP S.R.L. (“Magazin online”), cu sediul social in Galati, Str. Combinatului nr1,Bloc C2, sc 5, et 2,ap 69 , cu numar de inregistrare la Registrul Comertului Galati  J17/1850/2007, CUI RO22631452, capital social subscris si varsat de 200 lei.
 • Prezentul Regulament se adresează tuturor utilizatorilor Magazinului şi stabileşte principiile de efectuare a înregistrărilor şi de utilizare a contului de “Magazin online“, principiile de rezervare pe cale electronică a mărfurilor disponibile în “Magazin online”,  de plasare de comenzi pe site-ul “Magazinului online”, precum şi principiul încheierii contractelor de vânzare a produselor.
 • Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea online, de pe site-ul www.corys.ro, stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului si ale cumparatorului Vanzator si operator al operatiunilor online este S.C. CORYS GROUP S.R.L.
 1. Specificatii si definitii ale termenilor
  – Contract de vanzare – orice contract in temeiul caruia vanzatorul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora.
  – Vanzatorul  – o persoana, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale ofera produsul  consumatorului. Este orice persoana fizica sau juridica, publica sau privata, care actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale in legatura cu contractele care intră sub incidenta OUG nr. 34/2014, precum si orice persoana care actioneaza in acelasi scop, in numele sau pe seama acesteia.
  – Consumator (cumparatorul) – orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale, acţionează in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.
  – Contractul de vanzare–cumparare O comanda facuta de cumparator este un act cu efecte juridice, sub conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator. Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator  si receptionarii acceptarii comenzii de catre cumparator intre parti este incheiat un contract generator de drepturi si obligatii in sarcina ambelor parti, asa cum sunt definite ele in contract sau in termenii si conditiile prezente, care sunt parte integranta din acest contract.
  Intelegerea contractuala dintre vanzator si cumparator, in conformitate cu termenii si conditiile aratate in aceasta sectiune. Cumparatorul accepta termenii in care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comanda care genereaza efecte juridice de la momentul incheierii contractului de vanzare prin confirmarea si acceptarea comenzii de catre vanzator. Cumparatorul se obliga sa ia la cunostinta prezentele conditii, conditii pe care se considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator
 2. Drepturile de autor
  Informatiile publicate pe www.corys.ro apartin “Magazinului online”, prin urmare, aceste informatii nu pot fi publicate, transmise, copiate prin orice metoda fara acordul scris acordat in prealabil al reprezentantului legal al societatii S.C.CORYS GROUP S.R.L., care administreaza Site-ul.  Nerespectarea sau eludarea cestor conditii se pedepseste conform Cod. Penal aflat in vigoare.
 3. Obligatii ale clientului
  a) de a nu furniza şi transmite informaţii interzise prin lege;
  b) de a utiliza Magazinul într-un mod care să nu perturbe funcţionarea acestuia;
  c) de a nu difuza şi de a nu plasa în cadrul Magazinului informaţii comerciale incorecte;
  d) de a utiliza Magazinul într-un mod care să nu creeze inconveniente pentru alţi clienţi şi pentru Administratorul Magazinului;
  e) de a folosi informaţiile amplasate în paginile magazinului doar în scop personal.
 4. Livrarea produselor
   a) Pentru produsele existente in stoc:
  In functie de transportator termenul de livrare poate fi cuprins intre 1-2 zile incepand cu urmatoarea zi de la plasarea comenzii, pentru expedierile prin curier. Produsele aflate pe stoc in depozit  sau in magazinul nostru fizic pe raft sunt disponibile imediat si se impacheteaza/trimit in aceeasi zi in care ati efectuat comanda.   
  b) Pentru produsele care se livreaza la comanda:
  Termenele si conditiile de livrare depind de anumiti factori care nu tin neaparat de vointa S.C.CORYS GROUP S.R.L. nuantele de piele alese de dvs, tipuri de accesorii deosebite , intarzieri posibile ale furnizorilor nostrii, etc . Noi ne straduim sa reducem acest timp cat mai mult avand in vedere satisfacerea dorintelor clientelor noastre mai ales cand e vorba despre o poseta facuta pe comanda. Pieile de pe cartelele de culori le avem pe stoc la fel si o intreaga gama de accesorii: fermoare, magneti, carabine, inele, lanturi etc . De regula termenul pentru a realiza o poseta la comanda dupa dorintele dvs este cuprins intre 3-5 zile lucratoare.  
  S.C.CORYS GROUP S.R.L. va ofera livrare gratuita pentru comenzile peste 300 de lei, TVA inclus in aria de livrare Fan Curier unde acesta (transportatorul) nu percepe costuri pentru kilometri suplimentari.  Pentru comenzile cu costuri suplimentare de livrare se va comunica clientului costul exact al livrarii in momentul confirmarii telefonice a comenzii, diferenta de cost peste 29 lei fiind suportata de catre client.
  Livrarea produselor se face de luni pana vineri in intervalul 09.00-18.00 si sambata intre 10.00-13.00
  Preturile, ofertele si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
  Toate informatiile / modalitatile folosite pentru descrierea bunurilor pe Site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare (livrare, stocuri, preturi). Produsele sunt disponibile in limita stocului.
  6. Modalitati de plata
  a) In numerar, la livrare – cea mai des folosita metoda de plata. Platiti curierului, care va emite o chitanta
  b) Transfer bancar – dupa primirea comenzii veti primi numarul de cont pentru a putea efecuta plata in avans. La livrarea produsului veti primi si chitanta;
 5. Refuz de comanda
  “Magazinul online”, www.corys.ro  proprietatea S.C. CORYS GROUP S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare referitor la preturile, caracteristicile sau imaginile produselor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, www.corys.ro isi rezerva dreptul de a refuza comanda respectiva fara o notificare prealabila.
   Exista posibilitatea ca unele preturi sa fie afisate eronat sau cosul de cumparaturi sa arate sume gresite. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, S.C. CORYS GROUP  S.R.L. are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.
  Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii, si nu numai:
 • preturile afisate pe site-ul www.corys.ro sunt rezultatul unei erori materiale;
 • produsul / produsele comandat(e) nu se mai afla pe stoc si nu a fost operata aceasta schimbare;
 • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.
  8. Garantii
  Toate produsele sunt insotite de factura si certificat de garantie pe o perioada de 30 zile 
  Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei. Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garantie. Toate posetele si gentile Corys sunt din piele naturala. Pielea naturala folosita poate fi prelucrata prin diverse metode specifice marochinariei traditionale dar si moderne, incluzand tabacirea in crom sau vegetala, texturarea, tapitarea, vopsirea, presarea sau regenerarea, dar nelimitandu-se la acestea.
  -particularităţi ale pieilor naturale: nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularităţi – tocmai acest lucru arată autenticitatea şi calitatea pieilor din care sunt confecţionate posetele si gentile Corys
  -pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra şi poate colora uşor haina cu care vine în contact. Acest lucru se întâmplă la primele purtări, până produsul dobândeşte o patina unică, şi nu este considerat defect; petele de pe haine ies la o simpla spălare,
  -pieile care au  fost ceruite şi lustruite manual: în acest caz pielea continuă să se “uzeze” în mod natural – escoriaţiile de culoare de la suprafaţa pieilor reprezintă un efect intenţionat care are loc doar după purtare şi tocmai acest lucru aduce individualitate posetelor si gentilor Corys.
   Toate produsele comercializate de catre site-ul  www.corys.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele defectate in perioada de garantie vor fi receptionate in centrul de service propriu, astfel: – garantia pentru produsele achizitionate on-line se asigura la Galati; – coletul trebuie trimis prin curier cu livrare la sediul  S.C. CORYS GROUP SRL din Galati, Micro18, str. Brailei nr. 181 S2; – costul si riscul expedierii catre Service sunt suportate de Client, iar returnarea catre client dupa remedierea defectiunii de catre  S.C. CORYS GROUP SRL; – ambalarea produsului trebuie sa se faca in ambalajul original sau unul similar ( exclus pungi si ambalaje cu structura moale) pentru a preveni deteriorarea la transport; – expediati odata cu coletul si certificatul de garantie si descrierea defectului reclamat. Recomandare serviciu curierat: – FAN Courier.
  S.C. CORYS GROUP S.R.L. nu ofera nici o garantie in cazul oricaror consecinte care pot aparea, cauzate de nefunctionarea serviciilor de cumparare a produselor sau intarzierea informatiilor datorate unor cauze independente de vointa S.C. CORYS GROUP SRL.
  9. Limitare de raspundere civila
  “Magazinul online”,  www.corys.ro, precum si orice software utilizat in cadrul acestuia sunt furnizate  in modalitarea in care se gasesc si atat cat sunt disponibile, fără nici un fel de garantii, exprese sau implicite, inclusiv, dar fără a se limita la, garantii implicite de comercializare, adaptarea la o anumită utilizare sau neîncălcarea Termenilor.
  S.C. CORYS GROUP SRL nu-si  asuma răspunderea pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea site-ului  www.corys.ro,  in tot sau in parte.
  “Magazinul online” www.corys.ro nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca corys.ro a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din: 
 • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului; 
 • costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin/ de pe site-ul posetepiele.ro; 
 • acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului; 
 • declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului; 
 • orice alta problema legata de serviciile site-ului. 
  Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site, postat de www.corys.ro, de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa:. S.C. CORYS GROUP SRL din Galati, Micro18,  str. Brailei nr. 181 S2;
  Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. ”Magazinul online” www.corys.ro isi rezerva dreptul de a nu face publice acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor. 
  Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. 
    
  S.C. CORYS GROUP SRL nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau. 
  10. Reclamatii referitoare la produsele vandute
   S.C. CORYS GROUP SRL  va lua măsuri pentru a asigura pe deplin funcţionarea corectă a “Magazinului online”, în domeniile indicate de cunoştinţele tehnice actuale şi se obligă să înlăture într-un termen rezonabil toate neajunsurile semnalizate de către Clienţi.
  Orice lucru cumpărat în Magazin poate fi obiectul unei reclamaţii, cu respectarea termenilor şi condiţiilor de reclamaţie stabiliţi prin lege, dacă prezintă defecte ce constituie neconformităţi cu contractul de vânzare încheiat.
  Reclamaţiile se pot trimite prin mail, returnând marfa împreună cu descrierea în scris a defectului sau cu un formular de reclamaţie descărcat de pe pagina Magazinului online şi cu dovada achiziţionării produsului respectiv
  Clientul are dreptul la următoarele pretenţii, conform legislației în vigoare:
 • să ceară reducerea preţului Mărfii, dacă Vânzătorul nu înlocuieşte de urgenţă şi fără mari inconveniente pentru Cumpărător, marfa defectă sau nu înlătură defectul, ori
  – să ceară înlocuirea Mărfii cu o alta fără defecte sau înlăturarea defectelor.
  In cazul în care reclamaţia nu este admisă, Marfa va fi returnată împreună cu un raport referitor la nejustificarea reclamaţiei.
   In cazul în care se constată de către Client deteriorarea Mărfii în timpul transportului se recomandă ca el să întocmească în prezenţa curierului un proces verbal de daune.
   11. Litigii
  Eventualele litigii în legătură cu executarea contractului vor fi rezolvate intre vanzator si consummator / client pe cale amiabilă, în caz contrar, părţile putându-se adresa instanţei de judecată competente de la sediul comerciantului / vanzatorului S.C. CORYS GROUP S.R.L., respectiv Judecatoria GALATI.
  12. Protectia datelor
  Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, site-ul nostru administrat de S.C. CORYS GROUP S.R.L., are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopul colectării datelor este utilizarea lor in vederea facturarii produselor comandate. Sunteţi obligată să furnizaţi datele, acestea fiind necesare pentru crearea facturii pentru produsele comandate. Refuzul dvs. determină anularea comenzii.
  Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator in scopul livrarii produselor şi sunt comunicate numai de catre Dumneavoastra. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.
 1. Clauze finale
  Consumatorului i se poate solicita sa completeze anumite formulare si/sau sa incheie anumite contracte la momentul plasarii comenzii. Procedura poate diferi, in functie de comanda. Cumparatorul poate modifica eventualele erori materiale, inainte de plasarea comenzii. Termenii si conditiile prezente permit cumparatorului arhivarea si reproducerea acestora. Tarifele pentru comunicarea la distanta pentru plasarea comenzilor sunt tarifele normale practicate de operatorii acestor retele.
 2. Imaginile de pe website au caracter informativ
  Acest document de acord intre parti a fost redactat in conformitate cu legislatia aplicabila pe teritoriul Romaniei.
  Ne dorim întotdeauna o soluționare amiabilă a oricăror dispute. In calitate de consumator, aveți acum această opțiune. Autoritatea competentă în România este ANRP.